Jag har en förkortning, jag finns

Nu börjar det äntligen bli lite ordning och reda på min anställning. Jag har fortfarande inte fått nån mail eftersom It-kontoret mest verkar göra annat på dagarna än det de finns till med, men jag har iaf fått lite inloggningar så jag kan börja göra saker mer konkret. Om nu bara terminalsystemet skulle funka...

WIC09, det är jag det. Bara så ni vet

Hörselkåpor någon?

Så här ser mitt liv ut just nu: Monstret vaknar sådär halv fem-fem, hysteriskt skrikande. Göra välling, gå tillbaka till sängen, hoppas att monstret somnar om.

Svär för mig själv när barnet fortsätter skrika som om någon hällt kokande olja över honom, kliver upp igen, plockar upp barnet, sätter honom på filten i rummet och försöker stå ut med det konstanta gnällandet (seriöst, det gör INTE ont om man råkar spotta ut tutten och den nuddar ens lår...)

Drar iväg mig till jobbet, har halvtaskiga lektioner eftersom min hjärna är som havregrynsgröt pga brist på sömn...

Kommer hem, avlastar Dampen så att hon kan vila lite och slipper lyssna på det gnällande monstret.

Tar mig halvt medvetslös genom dagen med konstant bebisgnäll i bakgrunden

Försöker söva en hysteriskt skrikande son som beter sig som om spjälsängen är täckt med ormar när han ska sova, ger upp efter en timmes panikskrikande och ger honom välling varpå han kanske somnar om man har tur...

Somnar i soffan, blir väckt av Dampen och går och lägger mig.

Börjar om igen.

Nej, jag är inte på särskilt piggt, glatt humör just nu. Vad hände med den glada bebisen som var så självständig att man undrade om han var både döv och blind för omvärlden och gladeligen sov till halv nio om mornarna?

Usch

Både jag och Finnen mådde illa större delen av natten, men nu har det börjat bli bättre. Han jobbar, monstret sover och jag kollar film.

http://www.gabrielmovie.com/

Jag vet inte varför jag inte bara kan sluta titta på den. Egentligen är den inte särskilt bra, med undantag för en del läckra fightingscener och lallande med kontaktlinser (snygg effekt...). Den är ju kass, fast ändå jävligt bra. Jag är nog schizofren. I princip allt är ju snott från nån annan film, men det är en läcker idé till en film, ska tydligen bli en trilogi. Det är som Wheel of Time- serien. Den är en total ripoff på Sagan om Ringen men jag kan ändå inte sluta läsa böckerna. Det komiska i det hela är att huvudrollsinnehavaren har nästan precis samma ansiktsdrag som Finnen hade när vi träffades (ja, han har faktiskt varit så smal), innan jag gödde upp honom på husmanskost och ananaspaj...

Smakprov

Här är en av mina absoluta favoriter från listan som jag skrev i förra inlägget. Musik blir inte så mycket bättre än så här. Neil Young, we love you!


Så är det

Alla som känner mig och Jani vet att musik är en rätt stor av vår vardag. Det spelas, lyssnas, komponeras (till viss del) och diskuteras rätt flitigt. Jag har senaste tiden gått runt och tänkt på att det finns ett antal låtar som jag alltid kommer att förknippa med särskilda personer, platser eller händelser vilket känns rätt kul. Människor definierar sig själva på så många olika sätt och jag erkänner att jag definierar mig själv väldigt mycket efter musiken i mitt liv. Detta var nog ännu tydligare på mig för en sådär 6-7 år sen. Nu är jag mer en smygis, om man inte känner mig kan det nog vara svårt att klura ut vilken musikpersonlighet jag är. Jag har hursomhelst sammanställt en liten lista, utan inbördes rangordning gällande tid och vikt bara för att jag ska komma ihåg om jag någon gång skulle drabbas av en stroke (vilket nästan var fallet idag under en av mina lektioner) och glömma bort hälften av mitt liv.

Proclaimers - I would walk 500 miles  Queenstown, NZ. Fantastisk kväll, helsjuk låt att koppla ihop den med. "Remember, you started this..."

Tracy Chapman - Talkin' about a revolution Återigen, Queenstown, den här gången Sunset Bay. Najs avslutning på en grym kväll.

Radiohead - Street Spirit Gymnasiet. Vilda diskussioner med mina musiknördiga vänner om vilken låt som egentligen är världens bästa.

Sonique - High Klassisk klubbmusik som jag och Hannapanna röjde järnet till på Terazzen i tid och otid

The Hives - Hela Veni, Vidi, Vicious-skivan Underbara The Hives. Spelades vilt och galet i min första lägenhet i Umeå

Rammstein - Mutter-skivan Slottet. Jag, Linda & minifascisten tillbringar Valborg med att översätta Rammsteinlåtar till svenska samtidigt som vi kollar Das Boot.

Pink - Missundaztood-skivan Mjauri. Alltid Pink, alltid köra fort med bilen.

Thåström - Ingen Neråtsång Det fanns en tid då jag verkligen identifierade mig med den här låten. Fortfarande fantastiskt bra.

Falco - Amadeus Gammal hederlig åttiotalspop. Jag och Dampen leker med Barbie och lyssnar på pappas köpta blandband. Stående inslag på spellistan när vi partajar.

Amorphis - The Way Första kvällen med Finnen i hans sunkiga lägenhet. Hundhår överallt och djupa (ha ha...) diskussioner om tillvaron.

Nine Inch Nails - Starfuckers Inc. Papa Jack's Voodoo Lounge i Auckland, NZ. Många öl, sjukt roliga människor.

Korn - Y'all want a single Korn. My homies.

Leona Lewis - Bleeding Love Hatar låten, men den spelades konstant på radion i Manchester.

Neil Young - Hey Hey My My Första sommaren med Finnen. Han och Danne sitter i köket, dricker folköl och skrålar till Finnens gitarrplinkande.

T.I - Top Back Anderstorp, Sk-å. En viss person vägrar svara i sin mobil eftersom han absolut vill höra sin ringsignal klart varje gång nån ringer.

Depeche Mode - Freelove Slottet igen. Tacokväll med halva stan inbjudna. Vi är tydligen en sekt som avlar ariska barn.

Blind Melon - Mouthful of Cavities Sommar. Kompisar, fart och fläkt

Ja, listan kan göras hur lång som helst. Det här var det jag kunde komma på i skrivande stund. Kanske fortsätter den nån dag


En gammal goding. Linda o Finnen på Kandidatvägen när det begav sig

Aj aj

Jag har sjukt ont i rotatorkuffen sen några dagar tillbaka. Så går det när man sitter och skriver hela dagarna och inte har tränat ordentligt. Och jag är för lat/upptagen för att idas ringa till vårdcentralen. Försöker stå ut med värktabletter och järnvilja men det skulle vara rätt skönt om det ville gå över. Typ nu.

Patience my friends

Ni får vänta på videoklippet jag lovade i föregående inlägg. Det tar en sjujäkla tid att ladda upp på youtube. Men den som väntar på nåt gott...

UPPDATERING...Nu är det klart...Planerar arslet av mig

Som ni kanske har märkt så har den här bloggen varit död ett tag, vilket jag skyller på mitt nya jobb. Helt plötsligt fick jag tre klasser att fixa terminsplanering, kriterier och annat skoltjafs till så jag har haft händerna fulla. Att jag dessutom delar arbetsrum med asociala, allmänt suspekta ellärare och inte har nån dator på jobbet gör ju inte saken enklare precis. Men mitt jobb är king, mina elever är ascoola "Men Cilla, vad är pepparrot då?" (You had to be there to understand...) och livet är allmänt fantastiskt just nu. Det var inte riktigt samma aha-upplevelse som jag trodde det skulle vara att börja jobba, men det skyller jag (tackar jag?) Gunéll för. Min mentor, min slavdrivare, min fantastiska f.d handledare.

Jag bjuder på en bild på monstret som plåster på såren istället...Det blir inte fler eftersom Dampen har den externa driven med alla bilder på hemma hos sig. Men jag laddar upp en video också. Jag har just lagt upp den på youtube dock så det kan ta en stund innan ni kan titta på den.

Monstret och hans extramamma


RSS 2.0