Everything goes to shit anyway

Hur är det möjligt att vara mer stressad när man är ensam hemma, utan man och barn än vad man är när hela klanen är samlad på en gång? Upp i ottan, äta frukost (jomenjustja, det var ju sånt jag inte kan), klä sig, ut med hunden, promenera till jobbet, arbeta som en galning, kanske träna, promenera hem, ut med hunden, fixa mat, jobba lite mer och sen stupa i säng.

Jag erkänner att det är jävligt skönt när vi är hemma båda två. Allra bäst är det naturligtvis när finnen är ledig och har maten serverad när jag kommer hem från jobbet och två glada barn väntar på en i hallen när man kliver in.

Gud förbjude att man någonsin skulle bli ensamstående. Jag har flera ensamstående föräldrar i min bekantskapskrets. Hur FAN gör ni? Ni är tamigtusan supermänniskor!

För övrigt...

...anser jag inte att Karthago bör förstöras, MEN jag skulle vilja hitta någon som kan ge mig denna frisyr igen för en billig penning. Jag är snål som person och just nu måste vi spara pengar på grund av den stundande flytten och dubbla hyran som väntar oss till våren så ett frisörbesök är uteslutet
Nån som känner sig manad?

Nu blir det så där musiknördigt igen...

Och med den rubriken vet jag att jag tappar ungefär alla mina läsare, men det struntar jag egentligen i, jag skriver precis som vanligt bara för min egen skull.

Musik är och har alltid varit viktigt för mig. När jag var yngre hade jag väldigt lätt för att definiera mig utifrån den musik jag lyssnade på, precis som ungefär 75% av alla andra tonåringar i världen. Jag har varit skejtare, goth/syntbrud, grungedrägg och hårdrockare. Nu befinner jag mig någonstans mitt emellan. Jag är så pass gammal att jag definierar mitt själv utifrån andra saker än musik. (Men jag erkänner att jag blev jävligt förbannad på killen på Blå som för flera år sen försökte få det till att det såg ut som jag var en sån som lyssnade på Celine Dion och Madonna medan Marie var hårdrockaren. Shame on you din lilla wannabe!)

Nu har jag varit gräsänka i nästan en vecka och ska så fortsätta fram till torsdag då man, barn och allt kaos infinner sig igen. Denna tid har lett till att jag utan begränsning kunnat lyssna till vilken musik jag vill hela eftermiddagarna och kvällarna och det sätter igång de rostiga kugghjulen som vanligt. Nog för att jag och finnen har i princip samma musiksmak (en av de första grejerna han frågade mig när vi träffades var vilken musik jag lyssnade på. När jag sa att jag gillade Nine Inch Nails var det ok) men när han lyssnar på musik har han en lite irriterande tendens att byta låtar stup i kvarten och det är sällan man får lyssna färdigt på nåt. Men jag vet att jag kan vara likadan ibland. Det finns så mycket fantastisk musik därute och när man verkligen gillar nåt vill man dela med sig av det till resten av världen.

Jag har tidigare i bloggen skrivit ner någon slag soundtrack of my life, och den stämmer väl ganska bra än. Jag har under senare tiden, under mina långa promenader till och från jobbet med lurarna i öronen kommit fram till att i princip VARJE låt eller artist jag har på min playlist har betyder något speciellt för mig. Varje låt jag hör kan jag koppla till en specifik plats, person eller känsla. Dock haer jag kommit till slutsatsen att jag lyssnar väldigt lite på ny musik. Det finns helt enkelt inte mycket nytt som tilltalar mig. Jag tycker om de gamla favoriter jag har som fortfarande producerar och släpper nytt lite då och då. Tråkigt enligt vissa, men jag lyssnar inte om det låter likadant hela tiden, det finns ingen poäng med musiken om den aldrig utvecklas åt något håll. Och det är precis det som är mitt problem med dagens rock. Allt låter likajävladant vad man än lyssnar på. Kommer ihåg att jag hade några elever som för ett bra tag sen var så peppade på fredagen eftersom de skulle iväg och lyssna på Volbeat under helgen. Det var "coola killar" som tycket de lyssnade på riktigt tung hårdrock. Vad tänker jag på när jag hör Volbeat? Jag ser framför mig en enorm dansbana med 50-plussare som dansar styrdans. Seriöst, Volbeat är som hårdrockens Vikingarna eller Sven-Ingvars. Det är trallvänligt, glatt och så ljust att man blir bländad när man råkar snubbla över en av deras låtar när man bläddrar bland radiokanalerna i bilen.

Jag kan inte ens namnen på alla nya rockband som ploppar upp här och där. Ingen av dem har något unikt som gör att man faktiskt kommer ihåg dom och särskiljer dem från allt annat på musikscenen.

Så vad lyssnar jag på då? Alltalltallt. Ju tyngre desto bättre naturligtvis, men jag är en omnivor när det gäller musik och det mesta går ner. Sen jag träffade finnen har jag upptäckt mycket fantastisk finsk musik. De inhemska finskar rockbanden är fan så mycket bättre än de motsvarande svenska. Okej, deras engelska är långt ifrån den bästa, men det finns en genuin känsla och tanke bakom många av banden och då spelar inte språket någon roll. De finska band som sjunger på finska går inte ens att jämföra med svenska band som sjunger på svenska, det är två helt olika klasser, så långt ifrån varandra på skalan att det inte ens är värt att jämföra.

Jag har egentligen ingen poäng med det här raljerandet, jag ville bara skriva av mig litegranna så jag kan fokusera tankarna på annat istället.

Just nu då? Ja, just nu är the Pistepirkko på spellistan. Innan det Sentenced. Ambivalent, javisst!

Tjyyyyv

Ungen sitter inne i ett köksskåp och river ut inredningen så jag tänkte underhålla er med en lista jag snott från Marie. (Nej, jag har inte snott hela listan, det är mina egna svar).

1. Hur gammal är du om 5 år? 35½. Gammal som gatan.
2. Vem tillbringade du minst två timmar med idag? Tove the Terror.
3. Hur lång är du? 180 cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Bortsett allt slötittande, "Source Code". Rekommenderas.
5. Vem ringde du senast? Mira.
6. Vem ringde dig senast? Mamma. Hon var less på att vänta.
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Sliten =) Ring Mira".
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
SMS. Jag har tics när det gäller samtal. Dessutom är jag the queen of the written word.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Ja.
10. När såg du senast din mamma? Igår eftermiddag.
11. Vilken ögonfärg har du? Grön-blå.
12. När vaknade du idag? 04.33 då en viss person fick för sig att det var morgon. Jag höll inte med, gav henne en leksak i sängen och somnade om.
13. Vilken är din favoritjulsång? Oravan Joulu av Aknestik. Det är synd om finska ekorrar...


14. Vilken är din favoritplats? Svårt att säga. Soffan, med förutsättningen att det är tyst och jag får läsa ifred.
15. Vilken plats föredrar du minst? Hallen. Det är jämnt ett jävla villervaller med kläder, skor, hockeyklubbor och en enorm målistrunk mitt i alltihop.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Specialpedagog eller rektor på någon gymnasieskola här eller i Helsingforsområdet.
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Jag hörde och såg mycket konstiga saker när jag var liten. Jag var inte riktigt som andra och det var jag rädd för innan jag vande mig.
18. Vad fick dig verkligen att skratta sist? En elev.
19. Hur stor är din säng? 160 cm.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Två bärbara.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? I underkläder.
22. Hur många kuddar har du i din säng? Jag har fyra, finnen tre. Ja, jag använder alla fyra kuddarna. Jag är anal när det gäller kuddarna när jag ska sova. Finnen blir vansinnig varje kväll när jag gräver runt för att få det rätt.
23. Hur många landskap har du bott i? Två.
24. Vilka städer har du bott i? Luleå, Umeå och en liten sväng i Manchester. Skulle vilja lägga till Helsingfors på listan.
25. Föredrar du strumpor eller barfota? Barfota.
26. Är du social? Jag är periodare. Jag är social, men min hjärna klarar inte alltid av socialt umgänge.
27. Vilken är din favoritglass? Den där apelsin-chokladglassen som jag och Dampen vräkte i oss en sen kväll i Umeå för en massa år sen. Har tyvärr aldrig hittat den igen.
28. Vilken är din favoritefterrätt? Efterrätt? Jag är alltid proppmätt efter middan. Men kanske nåt av Dampens bakverk om jag måste välja.
29. Tycker du om kinamat? Nja, hellre japanskt.
30. Tycker du om kaffe? Med en jävla massa mjölk i.
31. Vad dricker du till frukost? Har senaste dagarna ätit någon slags superfrukost med naturell yoghurt, goji-och havtornsbär och naturell müsli. Allt är naturligtvis Maries och Herbalifes fel.
32. Sover du på någon särskild sida? Helst på höger, vilket innebär att finnen oftast använder mig som kramnalle och tar saxgrepp på mig bakifrån när han sover. Och sen påstår han att han inte vet vad jag pratar om.
33. Kan du spela poker? Det finns två sporter/spel i världen som jag suger på. Allt som har med kort att göra samt bowling.
34. Tycker du om att mysa/kela? Nej inte direkt. Ännu en av mina tics.
35. Är du en beroendemänniska? Snus. Jag överlever inte utan.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jag tror nån kollegas barn fyller år samma dag.
37. Vill du ha barn? Alltså räcker det inte att vi har tillfört världen en rejäl dos kaos två gånger redan?


38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, lite franska, lite spanska, lite finska och rövarspråket.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, med en väldigt nyfiken bebis i famnen.
40. Föredrar du havet eller bassängen? Bassäng. Slipper sand mellan tårna.

41. Vad spenderar du mest pengar på? Mat och snus.
42. Äger du dyrbara smycken? Inte ens förlovnings- och vigselringarna är särskilt dyrbara, pengamässigt iaf.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Ser extremt lite aktivt på TV så jag har nog inget.
44. Kan du rulla med tungan? Ja, jag har den genetiska förutsättningen.
45. Vem är den roligaste människan du känner? En Fisk. Hon har precis samma humor som mig så naturligtvis är hon fantastiskt rolig. Emil kan vara rätt kul på fyllan också.
46. Sover du med gosedjur? Ja, jag har ju en stor finsk björn i sängen. Räknas det?
47. Vad har du för ringsignal? Rock Lobster framförd av Peter Griffin. Men funderar på att byta till nåt mer rockigt.
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Det får du fråga min ömma moder om.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En hakklapp på bordet.
50. Flirtar du mycket? Jag har försökt flirta med min man i princip dagligen i snart nio år men han fattar aldrig nåt.
51. Kan du byta olja på bilen? Jag har aldrig gjort det men jag skulle nog fixa det med lite handräckning.
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej. Enda gången jag blivit stoppad var när jag skulle köra hem tre grekiska DJ's och Martin som klämt in sig i min miniatyrgolf. Polisen skrattade dock bara och sa åt mig att se till att dom kom hem ordentligt.
53. Vilken var den senaste boken du läste? Läst ut- Macbeth av Shakespeare. Håller på med - Wuthering Heights av Emily Brontë. Igen.
54. Läser du någon dagstidning? På kafferasten brukar jag ögna igenom lokaltidningarna och DN.
55. Prenumererar du på någon tidning? Nej, inte längre. Tar gärna emot en prenumeration på Pondus. I'm a sucker for comics.
56. Dansar du i bilen? Hur fan skulle det gå till? Jag är nästan två meter lång, jag ryms ju knappt som det är.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P4. Har haft radion på åt hunden på dagarna när hon varit ensam hemma så den står ju på när jag kommer hem.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Lektionsplanering.
59. När var du senast i kyrkan? Ellies dop. Not a big fan of the whole church thing...
60. Är du lycklig? Ja, jag är ju av den gamla skolan. Man ska inte klaga så mycket. Det kunde varit värre.


Vet ni vad...

...en bebis (som faktiskt inte kommer vara bebis så mycket länge till, Maj Gaaad!) gör när den tillfrisknat efter en vecka med full-blown influensa med halsont och total mat- och sömnvägran?

Tar igen det. Med råge...Äter som en grovarbetare, sover som en björn i ide och skiter därefter. Tre enorma bajsblöjor på mindre än två timmar. Det ni. Det luktar inte precis rosenvatten i tvättstugan.

Gråter en skvätt för mänskligheten

Jag har gjort det. Jag har lyckats hålla mig undan fenomenet ganska länge, men idag kände jag att jag var tvungen att stilla min nyfikenhet.

Det fanns fantastiska kastratsångare på 1700-talet då nyklassicismen blommade som bäst. Farinelli var rätt imponerande, likaså Moreschi (som dock kom långt senare). Män som fått familjejuvelerna avskurna för att kunna forstätta vara sopraner efter puberteten. Och populära var dom, riktiga rockstjärnor (ja, uppenbarligen förutom hela sexgrejen...drogerna fick de nog så de räckte, i alla fall genom allt blypuder de dammade sina peruker med).

Stor grej, megahit. På 1700-talet.

Alessandro Moreschi är känd som världens sista kastrat, men världshistorien måste ha missat en...Jag menar, det finns ingen annan förklaring till att Justin Bieber låter som en liten flicka. Eller är han kanske egentligen en förtäckt 11-åring? Han ser ut som en, och det har ju hänt förut att popindustrins magnater har försökt dölja sanningen en aning (läs " Tatu").

Hur som helst har jag nu lyssnat på min allra första, och definitivt absoult sista Justin Bieber-låt. Jag erkänner att jag spydde lite i munnen, precis som när jag hör the Corrs. Och detta är faktiskt sant, det är bara att fråga resten av min familj, jag mår helt ärligt talat fysiskt illa när jag hör the Corrs. Jag får kväljningar, och jag som är känd för att vara sarkastisk är nu helt ärlig.

Och ja, jag gråter inte bara lite inombords när jag tänker på att det är detta dagens tonåringar (främst tjejer) ihop med hela den förkastliga "Twilight"-serien växer upp med och kommer tänka tillbaka på med nostalgi. Det är alltså dessa människor som ska leda vår värld i framtiden.

Tänk på det ni.

P.S Det kommer en nyårskrönika inom en snar framtid. En framtid som inte innehåller en dunderförkyld bebis med ett gnällregister som inte kommer från denna värld. D.S

RSS 2.0