Vad är jag rädd för just nu?

Jag är inte rädd för att dö i någon terrorattack. Har ni grävt lite djupare i vad Sveriges första självmordsbombare pysslade med? Nej, det gjorde nog inte han heller med tanke på hur det gick. Han slår en inte som världens mest intelligenta person i alla fall.

Nej, jag är rädd för att alla främlingsfientliga puckon i vårt avlånga land nu plötsligt ska få för sig att det är legitimt att ge sig på var och varannan muslim som man råkar stöta ihop med på stan. För det vet vi ju att generaliseringar är varje intelligent människas bästa ursäkt.

Sitt inte där och tyck att kristna är så perfekta och snuttigulliga. Har ni LÄST Bibeln nån gång? Hej hopp vad det sprutar död och elände till höger och vänster. Gud gillade inte egyptierna. Fine, men känns det inte lite taskigt att skicka sju plågor över dem, varav en var att ta kål på varje förstfödd son? Not nice. Nejmenojdå, jag gillar inte riktigt hur det blev allt det här med människorna. Jag skickar en syndaflod över dem och tar kål på typ...alla. Utom en gammal skäggig gubbe och hans posse. Jag skulle kunna rabbla hur länge som helst om det här men jag har en enorm mage som är lagomt mycket i vägen när jag ska sitta och skriva...

Kasta inte sten i glashus...

Svensson-helg!

Inledde helgen med att ligga däckad med feber hela fredag eftermiddag, vilket inte bådade gott inför den fullspäckade helgen. Efter att ha knaprat panodil och bafucin tills det rann ut ur öronen på mig piggnade jag dock till.

Lördag förmiddag begav vi oss tillsammans med mormor till Hägnan för att se vad som kunde erbjudas på julmarknaden. Kallt var det och inte särskilt mycket att titta på, men Mayhem fick glutta brandbil och åka häst o släde.


När man går på julmarknad blir mamma lat och sätter på blöja. Om man dessutom har en mamma som är gravid och glömmer sätta på blöjan innan avfärd får man klä av sig i bagageutrymmet på parkeringen...

 

Efter marknaden hann vi vila innan det var dags för ytterligare en premiär. Mayhems allra första live-hockeymatch. Man får passa på de få gånger matcherna börjar tidigt. När vi sitter på plats i Coop arena vänder sig fadern till sin son och säger gravallvarligt "Det här har pappa väntat på hela ditt liv!" Mayhem uppförde sig exemplariskt. Han blev dock lite upprörd när han inte fick gå ner på planen och spela med hockeyspelarna...

 

 

Titta. Han kan faktiskt sitta still. Ibland.

 

Söndagen tillbringades i byn där det årliga julpyssel/julgodisdebaclet hägrade. Jag, mamma, Dampen, Karin och Marie med tillhörande barn/barnbarn försökte oss på att vara husliga, och det gick ganska bra. Jag tror vi slog rekord i julgodistillverkande den här gången. Mayhem var dock mest intresserad av glitterlimmet som mormor hade köpt.

 

 

Så här går det (alltid) när mojsaj ska söva Mayhem...


RSS 2.0