Så är det

Alla som känner mig och Jani vet att musik är en rätt stor av vår vardag. Det spelas, lyssnas, komponeras (till viss del) och diskuteras rätt flitigt. Jag har senaste tiden gått runt och tänkt på att det finns ett antal låtar som jag alltid kommer att förknippa med särskilda personer, platser eller händelser vilket känns rätt kul. Människor definierar sig själva på så många olika sätt och jag erkänner att jag definierar mig själv väldigt mycket efter musiken i mitt liv. Detta var nog ännu tydligare på mig för en sådär 6-7 år sen. Nu är jag mer en smygis, om man inte känner mig kan det nog vara svårt att klura ut vilken musikpersonlighet jag är. Jag har hursomhelst sammanställt en liten lista, utan inbördes rangordning gällande tid och vikt bara för att jag ska komma ihåg om jag någon gång skulle drabbas av en stroke (vilket nästan var fallet idag under en av mina lektioner) och glömma bort hälften av mitt liv.

Proclaimers - I would walk 500 miles  Queenstown, NZ. Fantastisk kväll, helsjuk låt att koppla ihop den med. "Remember, you started this..."

Tracy Chapman - Talkin' about a revolution Återigen, Queenstown, den här gången Sunset Bay. Najs avslutning på en grym kväll.

Radiohead - Street Spirit Gymnasiet. Vilda diskussioner med mina musiknördiga vänner om vilken låt som egentligen är världens bästa.

Sonique - High Klassisk klubbmusik som jag och Hannapanna röjde järnet till på Terazzen i tid och otid

The Hives - Hela Veni, Vidi, Vicious-skivan Underbara The Hives. Spelades vilt och galet i min första lägenhet i Umeå

Rammstein - Mutter-skivan Slottet. Jag, Linda & minifascisten tillbringar Valborg med att översätta Rammsteinlåtar till svenska samtidigt som vi kollar Das Boot.

Pink - Missundaztood-skivan Mjauri. Alltid Pink, alltid köra fort med bilen.

Thåström - Ingen Neråtsång Det fanns en tid då jag verkligen identifierade mig med den här låten. Fortfarande fantastiskt bra.

Falco - Amadeus Gammal hederlig åttiotalspop. Jag och Dampen leker med Barbie och lyssnar på pappas köpta blandband. Stående inslag på spellistan när vi partajar.

Amorphis - The Way Första kvällen med Finnen i hans sunkiga lägenhet. Hundhår överallt och djupa (ha ha...) diskussioner om tillvaron.

Nine Inch Nails - Starfuckers Inc. Papa Jack's Voodoo Lounge i Auckland, NZ. Många öl, sjukt roliga människor.

Korn - Y'all want a single Korn. My homies.

Leona Lewis - Bleeding Love Hatar låten, men den spelades konstant på radion i Manchester.

Neil Young - Hey Hey My My Första sommaren med Finnen. Han och Danne sitter i köket, dricker folköl och skrålar till Finnens gitarrplinkande.

T.I - Top Back Anderstorp, Sk-å. En viss person vägrar svara i sin mobil eftersom han absolut vill höra sin ringsignal klart varje gång nån ringer.

Depeche Mode - Freelove Slottet igen. Tacokväll med halva stan inbjudna. Vi är tydligen en sekt som avlar ariska barn.

Blind Melon - Mouthful of Cavities Sommar. Kompisar, fart och fläkt

Ja, listan kan göras hur lång som helst. Det här var det jag kunde komma på i skrivande stund. Kanske fortsätter den nån dag


En gammal goding. Linda o Finnen på Kandidatvägen när det begav sig

Kommentarer
Postat av: Dampen

Men vad heter den där låten med ja inte Diana Ross utan en annan haha oxå när vi satt o lekte o snodde pappas kassettband :P "I love to love..." Vilken är det?

2009-02-07 @ 00:22:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0