Jag liiiiiider

SATANSJÄVLAPOLLENHELVETE! (Förlåt för alla svordomar farmor...)

"Det är så fiiiiiint när snön äntligen försvinner och det blir grönt ute!"

"Vad bra med regn, då börjar det ju växa!"

Funderar starkt på att kidnappa farsans motorsåg och kapa ner varenda träd på gården. Kanske tar hela Tuna när jag ändå håller på. Min läkare föreslog en flytt till Grönland. Jag tycker om snö, men hela den där "äta-rått-valkött-grejen" känns inte särskilt lockande.

Jag kan hursomhelst inte andas. Trots att jag nästan är trettio nu så har jag fortfarande inte fått det där vettet man ska ha och således ha en massa pengar kvar på kontot dagarna innan lön, så några mediciner har det inte blivit än.

Terminatorbebisen har dessutom smittat ner mig med sin förkylning. Den ungen är för övrigt som ett vandrande apotek nuförtiden. Det ska inhaleras, sugas snor, ätas mediciner och annat dagarna i ända. Vilket är superenkelt när man pratar om en ettåring med allvarliga ADHD-tendenser och ett sjukligt spring i benen.

Det är i alla fall synd om mig. Så det så.

Mea culpa

Jag tar tillbaka (nästan) allt elakt jag sagt om FL. Det finns ju fina, liberala galningar precis som jag där! Varför har jag inte hittat dom förut?

II - Cilla förlorar all värdighet och tittar på ESC

Vad kan jag säga? Ungen sov, jag hade kex och ost i kylen och finnen jobbade. Dessutom var det inget vettigt på TV. Naturligtvis anser jag egentligen inte att Eurovision Song Contest är särskilt vettigt heller men jag kände för lite hjärndöd underhållning och tänkte att det kunde vara ett bra upplägg för ett sjukligt satiriskt blogginlägg...

Här följer alltså GodCillas recension av ESC 2009. Hatmail skickas vänligen till någon annan, jag bryr mig inte.

1. Litauen - Love
Alltså, jag gillar Fedoras. Om man kan använda den rätt. Om man tror att man är en del av The Rat Pack och använder Fedora av den anledningen bör man nog stanna hemma istället och sukta efter gågna tider. TRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅKIGT. Är det en N'Sync - ballad? Är det en locksång för sjuka kor? Jag vet inte...

2. Israel - There Must Be Another Way
Gaaah! Jag trodde "The Shakespeare Sisters" dog ut någon gång på nittiotalet och var tacksam för det. Seriöst, vad är det här för nåt? Är S&M-outfiterna någon slags symbol för krisen i Mellanöstern? Va fan, vi slänger in lite guldpläterade trummor så verkar det hippt. Eller?

3. Frankrike - Et s'il fallait le faire
Jag är ledsen vännen, men det fanns bara EN Edith Piaf och det är inte du. Hur plågad och alkoholpåverkad du än försöker låta så funkar det inte.

4. Sverige - La Voix
Nightwish var stora för ett tag sen. Det är typ ute med operablandad pop nu. Men som vanligt så lever svenskarna i någon slags bubbla när det gäller schlager. Försöker hon låta kåt eller har hon ont i halsen? Hon förtjänade de poäng hon fick. Alltså nära ingenting...Det finns en Gud.

5. Kroatien - Lijepa Tena
Kroatien equals Spanish guitars? Nej, va? Det här var så dåligt att det inte ens förtjänar en kommentar.

6. Portugal - Todas as ruas do amor
Gitarrbaserat=bra. Sen plötsligt dyker Ugly Betty upp på scenen och sjunger en glad liten melodi om kärlekens gator? Kärlekens GATOR? (Ja, så pass mycket portugisiska förstår jag). Inte helt kasst dock.

7. Island - Is it True?
Finnens favorit. Bra komp, aningen tråkigt i min mening. Jag är ingen balladmänniska. Punkt.

8. Grekland - Sakis Rouvas
Jag trodde jag skulle dö. Antingen så var koreografen hög på syra när han planerade framförandet eller så fick sångaren en epilepsiattack på scenen. Och någon borde lära kostymören att kläder krymper om man tvättar dem för varmt i tvättmaskinen. Jag satt ivrigt och väntade på att räddningspersonal skulle dyka upp och rädda den stackars mannen från hans spasmer.

9. Armeninen - Jan Jan
Jag blir bara glad. Glad, glad glad. Ja, jag erkänner...Den är bra. Brudar som är altar är så läckert

10. Ryssland - Mamo
Hon var nog hård i magen. Eller så hade hon sura uppstötningar. Det var ju i alla fall bra att hon fick användning av presseningen hon använt för att täcka MC:n med under vintern.

11. Azerbadjan - Always
Europop. Jag kräktes lite Brieost i munnen och var tvungen att skölja ner med saft.

12. Bosnien-Herzegovina - Bistra Voda
Boyzone goes Pirates of the Caribbean. That's all I'm going to say.

13. Moldavien - Hora din Moldova
Undrar just hur många fjortisar som hade roligt åt den titeln...Hursomhelst så tänkte jag mest bara på Borat när jag hörde melodin. Borat är kung. Inte helt fel.

14. Malta - What If We
Som sagt. Inga powerballader, tack och hej.

15. Estland - Rändajad
Ja, ja, ja, ja! JAAAAAAAAAAAA! Äntligen något vettigt! Jag erkänner att jag faktiskt haft låten på repeat på Winamp, fylld av skamlig förtjusning. Det är så bra att jag inte kan sluta lyssna.

16. Danmark - Believe Again
"Ser ni hur svår jag är?", "Ser ni hur jag lider inombords när jag sjunger ut min själ här på scenen?" Dock rätt välproducerat.

17. Tyskland - Miss Kiss Kiss Bang
Uppenbarligen älskar sångaren sig själv så mycket att han måste ha spegelbyxor på sig. Jag förstår inte varför. Men Dita, Dita, Dita...vad gööööör du där? Jag som älskade dig så...Antagligen mer än Manson någonsin gjorde.

18. Turkiet - Düm Tek Tek
Haremsbyxor. Ja, det känns iaf kulturellt rätt. Men varför klädde dom inte den stackars körsångaren i polyesterskjorta som eunuck istället? Skulle varit mycket roligare...

19. Albanien - Carry Me In Your Dreams
Först och främst...Jag trodde Idol-Agnes var svensk? Och varför smyger Voldo från Soul Calibur runt och tafsar på henne? Hon är ju faktiskt minderårig.

20. Norge - Fairytale
Håkan Hellström och Darin har parat sig och detta är avkomman. Fisken tyckte en gång att Viktor såg ut som rysk högadel. Det här lutar väl åt samma håll, fast utan klass. Sjukligt tråkigt inrepeterat.

21. Ukraina - Be My Valentine (Anti-Crisis Girl)
The Gladiators hittade till Moskva! Saknade dock jättetopsfighten på piedestalar. Rätt hoppig låt.

22. Rumänien - The Balkan Girls
"Hej, vi är älvor och vi älskar att festa järnet." Nej, vet ni vad...Kan det bli mer intetsägande?

23. Storbrittanien - It's My Time
Sir Lloyd Webber, detta är inte en musikal. Det finns inga normala människor kvar som faktiskt står ut med så där mycket vibrato. Och vi lever inte i det Elisabetanska England längre. Ni behövde inte klämma in den stackars flickans byst i en alldeles för liten klänning. Det är inte längre skamfullt med bröst.

24. Finland - Lose Control
Alltså, när till och med finnen säger att han skäms över att vara finsk så är det illa. Riktigt illa. Var hittar man en arkubuseringspatrull när man behöver en?

25. Spanien - La noche es para mi
Sist jag kollade så var ESC inte en konståkningstävling. Hon hade hursomhelst glömt skridskorna hemma.



Måste dock säga att programledaren pratade ovanligt bra franska. Fortfarande kasst, men bättre än det brukar vara. Den här gången kunde man faktiskt förstå vad hon sa, och det är rätt ovanligt i de här sammanhangen.

Två inlägg efter varandra. I - The Kalas med stort K

Ja, jag vet att det var ett tag sen terminatorn fyllde ett nu men jag har fan inte haft tid att blogga. Av någon outgrundlig anledning tycker treorna att det är en utmärkt idé att ramla in med alla sina restuppgifter nu, 1½ vecka innan betygen ska sättas. Jag menar, varför göra det i mitten av terminen när man kan göra det i den sista veckan istället..?

Lördag den 9:e maj var det i alla fall barnkalas här med allt vad det innebär...Ungefär femtielva föräldrar med tillhörande barn som skulle underhållas och bjudas på fika. Finnen drack ungefär tio liter kaffe och for runt och plockade och diskade som en annan polsk hushållerska medans jag försökte vara den goda värden. Alldeles för många presenter fick han och nu vet vi inte hur vi ska få plats med själva barnet i hans rum. Han får sova på balkongen tills hans lata föräldrar har fått tummen ur och ordnat ordentlig förvaring i hans rum...
Tyvärr hann vi inte fota så mycket, om ni vill ha mer bilder, kika på  Dampens blogg


Öppnar paketetet


En liten tremänning kikar upp över kanten


Klart ungen ska ha en gitarrtårta


Hmm...tårta, kan det vara nåt?


Smask, smask


Käkar lite fruktsallad i väntan på tårtan som Dampen pysslar med



Efter många diskussioner med USB-porten...

...har jag nu lyckats tömma kameran. Vi får se när det går igen eftersom det verkar vara glapp. Här kommer iaf ett urval av bilder från våren...


Terminatorbebisen i sin snygga mjukhjälm


Undrar just vad han funderar på


Trött moster och terminatorbebis i soffan


"Men vad sjutton är det jag har därnere mellan benen?"


Finnen och Harry lattjar med morfars skoter


Äter våfflor med sylt tillsammans med morfar i jaktstugan


Badmonstret


Mums med mumsmums


Premiärgungning med nya pjucksen


Leker lite i sandlådan


Smiter ut på balkongen utan byxor. Tur att det var varmt


Nej mamma, jag ska inte störa "farbror" Jonas när han ligger och sover i soffan...


...men nu tycker jag han har sovit nog länge.
Om jag petar honom i ögat kanske han vaknar och leker lite?


Här sitter jag...

...framför bärbara på jobbet. Min stora skärm har bestämt sig för att lägga av så jag är förpassad till min lilla skitskärm.
Har haft en mycket behaglig valborgshelg. Grillat flera gånger, blivit lite på lyset och lekt i sandlådan med terminatorbebisen. (Fast jag får inte kalla honom bebis längre för finnen, han är ju ett, då är man tydligen ingen bebis längre).

Den enda avstickaren från den behagliga helgen var att jag drabbades av någon mysko magåkomma i lördags. Hade sjuk kramp i magen hela dan och besökte toaletten oftare än en charterturist i Egypten. Dessutom har terminatorn varit dålig i magen hela helgen också. Vi börjar starkt misstänka nån allergi nu, men vi har provat utesluta allt i omgångar utan resultat. Varje gång han äter så skiter så lämnar han en mindre insjö i blöjan. Men pigg och glad är han i alla fall som vanligt. Mamma och pappa är också pigga och glada nu eftersom barnet i fråga verkar släkta på sin far och är sjukligt morgonseg. Pratade just med finnen och monstret sover än (09.30). Perfekta unge, fortsätt så! Han har sovit till halv nio-nio hela helgen och jag har nog inte känt mig så utvilad sen han föddes!

Nu ska jag bråka lite mer med min dator innan jag rättar lite inlämningar. Trots att jag försov mig över en timme i morse känns det som en rätt okej dag. Fick en chockstart på dagen genom ett hejdundrande bra muntligt anförande av en av mina elever...kan det bli bättre?

RSS 2.0